Trillium grandiflorum

Binnen de familie Melanthiaceae valt de Trillium (Melanthiaceae). In Nederland staat deze plant ook wel bekend als de Kogelboterbloem. Ontdek de karakteristieken van deze Trillium (Melanthiaceae) zoals welke bloeikleur deze plant heeft of in welke maand(en) kun je deze plant het beste snoeien?

Karakteristieken van de Trillium (Melanthiaceae)

De Kogelboterbloem komt met een beetje liefde mooi tot bloei. Geniet tijdens de volgende seizoenen van zijn prachtige kleuren:

 • wit, in de lente
 • wit, in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de Lente. De grond moet Vocht-drooghoudend zijn en bestaan uit Zand,Kalk,Leem. Een plekje met Halfschaduw of Schaduw is het beste voor de Trillium (Melanthiaceae). Een Beschut plaats op het noorden, oosten, westen maakt jouw plant gegarandeerd gelukkig. Heb je kinderen of huisdieren? Geen probleem! Deze plant heeft namelijk geen stekels. Met een zuurtegraad die Zuur of Neutraal is, maak je deze plant superblij. De Kogelboterbloem is een niet-geurende vaste plant, De bladkleur is groen,. De Trillium (Melanthiaceae) bereikt tussen de 60 maanden zijn volwassen hoogte. Hij is dan 50 cm hoog en 50 cm breed.

Nice to know

Kijk uit met huisdieren en kinderen in de buurt van deze plant: de Kogelboterbloem is namelijk giftig. Bang voor de kou? Dat is niet nodig bij een plant als de Kogelboterbloem! Hij is namelijk winterhard. Wist je dat deze plant een hardheidszone van H5 heeft? Om nog langer te kunnen genieten van deze plant, zul je in de snoeien niet nodig moeten snoeien. Planten in huis of in de tuin zorgen voor sfeer. Bekijk de gerelateerde planten om nog meer inspiratie te krijgen om sfeer te creëren bij jou thuis!

 • Nederlandse naam:
  Kogelboterbloem
 • Wetenschappelijke naam:
  Trillium grandiflorum
 • Categorie:
  Trillium