Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii'

We noemen de Rhododendron (Ericaceae), ook wel Rhododendron in Nederland en hij behoort tot de Ericaceae plantenfamilie. Lees verder en kom achter de kenmerken van deze Rhododendron (Ericaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Kenmerken van de Rhododendron (Ericaceae)

Tijdens de bloeiperiode verrast de Rhododendron jou met zijn fantastische verschijning. Geniet in deze seizoenen van de volgende kleuren:

 • wit, in de lente
 • wit, in de zomer
 • wit, in de herfst

Wanneer deze Rhododendron (Ericaceae) het mooiste opbloeit is in de vroege zomer of in de late lente. De Rhododendron (Ericaceae) is gek op een Vocht-drooghoudend grondtype waar de grond uit Klei,Zand,Leem bestaat. De Rhododendron (Ericaceae) staat graag in de Zon of Halfschaduw. Op een Beschut plekje op het zuiden, oosten, westen doet de plant het het best. De Rhododendron (Ericaceae) heeft geen stekels en is een veilige keuze voor gezinnen met kinderen. De grond voor deze plant heeft in het beste geval een Zuur zuurtegraad. De Rhododendron is een geurende heester, Hij is voorzien van mooie bladeren in deze kleuren:

 • blauw,groen, in de lente
 • groen,blauw, in de zomer

De Rhododendron (Ericaceae) bereikt tussen de 240 maanden zijn volwassen hoogte. Hij is dan 150 cm hoog en 150 cm breed.

Nice to know

Dit is een niet-giftige plant die zonder zorgen in de buurt van huisdieren en kinderen geplaatst kan worden. Doordat deze plant bestand is tegen de kou, kan hij de winter goed overleven. De Rhododendron wordt dan ook beschouwd als winterharde plant. De hardheidszone van deze plant is H6. De Rhododendron kun je het beste snoeien in de na bloeiperiode, vroege lente of in de winter. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Ben je op zoek naar nog meer planten voor in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

 • Nederlandse naam:
  Rhododendron
 • Wetenschappelijke naam:
  Rhododendron (Ghent Azalea Grp) 'Daviesii'
 • Categorie:
  Rhododendron overig