Rhaphiolepis indica

Één van de planten uit de Rosaceae familie is de Rhaphiolepis (Rosaceae); deze staat in Nederland ook bekend als de Indiase meidoorn. Elke plant heeft zo zijn eigen eigenschappen. Lees verder en ontdek de karakteristieken van de Rhaphiolepis (Rosaceae).

De karakteristieken van de Rhaphiolepis (Rosaceae).

De Rhaphiolepis (Rosaceae) is een mooie plant die prachtig bloeit in de volgende kleuren gedurende deze seizoenen:

 • wit,roze, in de lente
 • wit,roze, in de herfst

Deze plant bloeit het beste in de late lente. De grond waar de Rhaphiolepis (Rosaceae) in staat, moet bestaan uit Zand,Kalk,Leem en moet ook nog Vocht-drooghoudend of Droog zijn. De Rhaphiolepis (Rosaceae) is gek op een Beschut plekje in de Zon, gericht op het zuiden, westen. De Rhaphiolepis (Rosaceae) is welkom in een huis met kinderen of huisdieren, want zonder stekels doet hij niemand kwaad. Met een zuurtegraad die acid, alkaline of neutral is, maak je deze plant superblij. De Indiase meidoorn is een plant die heerlijk geurt. De bladkleur is groen,. De Rhaphiolepis (Rosaceae) kan een maximale grootte van 150 cm breed en 150 cm hoog bereiken. Deze afmetingen bereikt hij al binnen 240 maanden.

Ook handig om te weten

De Indiase meidoorn is een giftige plant die niet in de buurt van huisdieren of kinderen gezet kan worden. Dit kan gevaarlijk zijn. Deze plant is niet gek op de kou, dus je kunt hem in de winter beter binnen zetten. Deze plant valt onder de H3 hardheidszone. Deze plant moet gesnoeid worden in de na bloeiperiode. Zorg ervoor dat de plant op de juiste manier gesnoeid wordt. Is groen helemaal jouw ding? Bekijk dan onze gerelateerde planten, om jouw groene collectie uit te breiden!

 • Nederlandse naam:
  Indiase meidoorn
 • Wetenschappelijke naam:
  Rhaphiolepis indica
 • Categorie:
  Overig heesters