Persicaria capitata

De Persicaria (Polygonaceae) noemen we in Holland ook wel de Platte peterselie genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Polygonaceae. Elke plant heeft zo zijn eigen kenmerken. Lees verder en ontdek de eigenschappen van de Persicaria (Polygonaceae).

Eigenschappen van de Persicaria (Polygonaceae).

Tijdens de bloeiperiode verrast de Platte peterselie jou met zijn fantastische verschijning. Geniet in deze seizoenen van de volgende kleuren:

 • rood,roze in de zomer

Wanneer deze Persicaria (Polygonaceae) het mooiste opbloeit is in de zomer of in de herfst. De grond waar de Persicaria (Polygonaceae) het best in gedijt, bestaat uit Klei en leem en is vocht-drooghoudendVochthoudend. De Persicaria (Polygonaceae) vraagt om een plek met zon of halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen. Daarnaast wordt je plant blij van een beschut of open plekje. Heb je kinderen of huisdieren? Geen probleem! Deze plant heeft namelijk geen stekels. De ideale zuurgraad van de grond is acid, alkaline of neutral. Deze vaste plant geurt niet. Hij is makkelijk te combineren met andere planten dankzij zijn prachtige bladeren die de volgende kleuren aannemen:

 • groen,paars,gemengde kleuren in de lente
 • groen,gemengde kleuren,paars in de zomer
 • groen,paars,gemengde kleuren, in de winter

De Persicaria (Polygonaceae) wordt uiterlijk 10 cm hoog en 50 cm breed. Hij bereikt zijn maximale hoogte tussen de 60 maanden].

Nice to know

Deze plant vormt geen gevaar voor kinderen en huisdieren, want hij is niet giftig! De Platte peterselie kan prima tegen de kou en wordt beschouwd als een winterharde plant. De Persicaria (Polygonaceae) valt onder de H7 hardheidszone. Snoei deze plant in de lente of in de herfst voor het beste resultaat. Creëer jij jouw eigen urban jungle? Check dan vooral onze overige selectie, die goed bij jou zal passen!

 • Nederlandse naam:
  Platte peterselie
 • Wetenschappelijke naam:
  Persicaria capitata
 • Categorie:
  Persicaria