Persicaria bistorta

Binnen de familie Polygonaceae valt de Persicaria (Polygonaceae). In Nederland staat deze plant ook wel bekend als de Duizendknoop. Lees verder en ontdek de karakteristieken van deze Persicaria (Polygonaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Eigenschappen van de Persicaria (Polygonaceae).

Wanneer de Duizendknoop in bloei staat, kun je in de volgende seizoenen van deze prachtige kleuren genieten:

 • rood,roze, in de lente
 • rood,roze, in de herfst

Deze plant bloeit het beste in de Lente of in de herfst. Het beste kan de Persicaria (Polygonaceae) in een grond van Klei,Zand,Kalk,Leem staan. In een grond die Vocht-drooghoudend of Droog-vochthoudend is, is hij op zijn best! De Persicaria (Polygonaceae)] staat graag op een Beschut of Open plek met Zon of Halfschaduw. Zet je plant op het zuiden, oosten, westen voor het beste resultaat. De beste zuurtegraad die de grond van deze plant kan hebben is acid, alkaline of neutral. Deze vaste plant, heeft geen geur. De bladkleur is groen,. De Persicaria (Polygonaceae) kan een maximale grootte van 100 cm breed en 100 cm hoog bereiken. Deze afmetingen bereikt hij al binnen 60 maanden.

Ook handig om te weten

Het is geen probleem als er kinderen of huisdieren in de buurt lopen, want de Duizendknoop is niet giftig. De winter is geen probleem voor de Duizendknoop. Deze plant draait voor de kou zijn hand niet om! Deze plant valt in de H7 hardheidszone. Snoei deze plant in de na bloeiperiode voor het beste resultaat. Van kamerplanten tot tuinplanten; op Yourplants.nl vind je informatie over bijna alle planten! Bekijk de gerelateerde planten om inspiratie op te doen.

 • Nederlandse naam:
  Duizendknoop
 • Wetenschappelijke naam:
  Persicaria bistorta
 • Categorie:
  Persicaria