Persicaria amplexicaulis

De Persicaria (Polygonaceae) valt onder de Polygonaceae familie.In Nederland wordt deze plant ook wel Duizendknoop genoemd. Benieuwd naar de beste snoeiperiode, grootte en de bladkleur van de Persicaria (Polygonaceae)? Ontdek de unieke karakteristieken hier!

Karakteristieken van de Persicaria (Polygonaceae)

De Duizendknoop staat in bloei in de volgende periodes, waardoor je heerlijk kunt genieten van deze kleuren:

  • rood, in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer of in de herfst. De grond moet Vocht-drooghoudend of Droog-vochthoudend zijn en bestaan uit Klei,Leem. De beste standplaats voor de Persicaria (Polygonaceae) is een plekje in de Zon of Halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen. Zet je plant op een Beschut of Open plekje voor het mooiste resultaat. Wees voorzichtig met de stekels van de Persicaria (Polygonaceae). Met een zuurtegraad die acid, alkaline of neutral is, maak je deze plant superblij. Dit is een vaste plant, die niet geurt. De bladkleur is groen,. Tussen de 60 maanden bereikt deze vaste plant zijn maximale volwassen hoogte. De maximale afmetingen zijn 150 cm hoog en 150 cm breed.

Nice to know

De Duizendknoop in de buurt van kinderen of huisdieren plaatsen is een slecht idee: deze plant is namelijk giftig! De Duizendknoop kan prima tegen de kou en wordt beschouwd als een winterharde plant. H7 is de hardheidszone van deze plant. De Duizendknoop kun je het beste snoeien in de na bloeiperiode. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Wil je nog meer inspiratie op doen voor planten in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

  • Nederlandse naam:
    Duizendknoop
  • Wetenschappelijke naam:
    Persicaria amplexicaulis
  • Categorie:
    Persicaria