Persicaria affinis

De Persicaria (Polygonaceae) is een plant uit de Polygonaceae familie en staat in Nederland beter bekend als de Duizendknoop. Lees verder en kom achter de karakteristieken van deze Persicaria (Polygonaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Eigenschappen van de Persicaria (Polygonaceae).

De Duizendknoop staat in bloei in de volgende periodes, waardoor je heerlijk kunt genieten van deze kleuren:

 • roze, in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer of in de herfst. De grond moet voor de Persicaria (Polygonaceae) bestaan uit Klei,Zand,Kalk,Leem en Vocht-drooghoudendzijn. De beste standplaats voor de Persicaria (Polygonaceae) is een plekje in de Zon of Halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen. Zet je plant op een Beschut of Open plekje voor het mooiste resultaat. De Persicaria (Polygonaceae) is welkom in een huis met kinderen of huisdieren, want zonder stekels doet hij niemand kwaad. De beste grond voor deze plant heeft een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. De Duizendknoop is een plant die niet geurt. Hij is voorzien van mooie bladeren in deze kleuren:

 • groen, in de lente
 • groen, in de zomer
 • groen,rood,brons, in de herfst
 • groen,rood,brons, in de winter

De Persicaria (Polygonaceae) wordt uiterlijk 50 cm hoog en 100 cm breed. Hij bereikt zijn maximale hoogte tussen de 60 maanden].

Nice to know

Plaats de Duizendknoop niet in de buurt van huisdieren of kinderen, deze plant is namelijk giftig. Ook tijdens de ietwat strenge winters overleeft hij de kou. Deze plant is namelijk winterhard. De hardheidszone van deze plant is H7. Om nog langer te kunnen genieten van deze plant, zul je in de snoeien niet nodig moeten snoeien. Verliefd geworden op deze plant? Bekijk planten met overeenkomende eigenschappen bij de gerelateerde planten! Zo wordt het wel heel makkelijk om de perfecte planten te vinden.

 • Nederlandse naam:
  Duizendknoop
 • Wetenschappelijke naam:
  Persicaria affinis
 • Categorie:
  Persicaria