Nymphaea 'Ren

Heb je al eens gehoord van de Nymphaea (Nymphaeaceae), afkomstig uit de Nymphaeaceae plantenfamilie? Deze plant staat ook wel bekend als de Basilicum. De Nymphaea (Nymphaeaceae) heeft allerlei unieke kenmerken. Yourplants.nl heeft ze op een rijtje gezet.

Karakteristieken van de Nymphaea (Nymphaeaceae)

De Basilicum staat in de volgende seizoenen in bloei, waardoor je van de volgende kleuren kunt genieten:

 • geel,rood, in de zomer

Deze plant bloeit het beste in de zomer. De grond waar de Nymphaea (Nymphaeaceae) in staat, moet bestaan uit Klei,Leem en moet ook nog Droog-vochthoudend zijn. Hij kan het beste op een Beschut of Open plekje in de Zon staan. Zorg ervoor dat je plant op het zuiden, westen staat. Goed om te weten: deze plant heeft geen stekels. Idealiter hoort de zuurgraad van de grond voor deze plant acid, alkaline of neutral te zijn. Dit is een vaste plant, die niet geurt. Hij is makkelijk te combineren met andere planten dankzij zijn prachtige bladeren die de volgende kleuren aannemen:

 • groen,brons, in de lente
 • groen,brons, in de zomer
 • groen, in de herfst

Tussen de 60 maanden bereikt deze vaste plant zijn maximale volwassen hoogte. De maximale afmetingen zijn 10 cm hoog en 150 cm breed.

Ook handig om te weten

Geen paniek bij kinderen en huisdieren in combinatie met de vaste plant,. Hij is namelijk niet giftig. De Basilicum is een winterharde plant die goed bestand is tegen de kou. Deze plant valt onder de H5 hardheidszone. Voor het beste resultaat kun je deze plant het beste snoeien in de na bloeiperiode. Speciaal voor jou hebben wij nog meer groene krachtpatsers op een rij gezet. Bekijk ze snel!

 • Nederlandse naam:
  Basilicum
 • Wetenschappelijke naam:
  Nymphaea 'Ren
 • Categorie:
  Nymphaea