Nymphaea 'Joey Tomocik'

In Nederland wordt de Nymphaea (Nymphaeaceae) ook wel Waterlelie genoemd. Deze komt uit de Nymphaeaceae plantenfamilie. Benieuwd naar de beste snoeiperiode, grootte en de bladkleur van de Nymphaea (Nymphaeaceae)? Ontdek de unieke eigenschappen hier!

Eigenschappen van de Nymphaea (Nymphaeaceae).

De Waterlelie komt met een beetje liefde mooi tot bloei. Geniet tijdens de volgende seizoenen van zijn prachtige kleuren:

  • geel, in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer of in de herfst. De grond moet voor de Nymphaea (Nymphaeaceae) bestaan uit Klei,Leem en Vocht-drooghoudendzijn. De Nymphaea (Nymphaeaceae) is gek op een Beschut of Open plekje in de Zon, gericht op het zuiden, westen. Zonder stekels is de Nymphaea (Nymphaeaceae) een goede keuze in een huishouden met kinderen of huisdieren. De ideale zuurgraad van de grond is acid, alkaline of neutral. De Waterlelie is een plant die heerlijk geurt. De bladkleur is groen,. Geef deze plant 120 maanden de tijd en hij staat te shinen in zijn volle formaat van 20 cm hoog en 120 cm breed!

Nice to know

Aangezien de Waterlelie een giftige plant is, zul je goed over de locatie moeten nadenken als er ook huisdieren of kinderen rondlopen. Deze plant blijft mooi als hij tijdens de koude winters binnen mag staan. De hardheidszone waar deze plant onder valt is H4. De Waterlelie kun je het beste snoeien in de na bloeiperiode. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Creëer jij jouw eigen urban jungle? Check dan vooral onze overige selectie, die goed bij jou zal passen!

  • Nederlandse naam:
    Waterlelie
  • Wetenschappelijke naam:
    Nymphaea 'Joey Tomocik'
  • Categorie:
    Nymphaea