Nymphaea 'James Brydon'

In Nederland noemen we de Nymphaea (Nymphaeaceae) ook wel Waterlelie. Wist je dat deze uit de Nymphaeaceae plantenfamilie komt? Lees verder en kom achter de eigenschappen van deze Nymphaea (Nymphaeaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Eigenschappen van de Nymphaea (Nymphaeaceae).

De Waterlelie bloeit helemaal op in de volgende seizoenen en kleurt dan:

  • rood,oranje, in de zomer

Wanneer deze Nymphaea (Nymphaeaceae) het mooiste opbloeit is in de zomer. De vochtigheid van de grond moet Droog-vochthoudend zijn en bestaan uit Klei,Leem. De Nymphaea (Nymphaeaceae) staat het liefste op een Beschut of Open plekje in de Zon op het zuiden, westen. De Nymphaea (Nymphaeaceae) is welkom in een huis met kinderen of huisdieren, want zonder stekels doet hij niemand kwaad. Deze plant staat het liefst in een grond die een acid, alkaline of neutral zuurtegraad heeft. Deze vaste plant, geurt niet. De bladkleur is groen,paars,brons,. De Nymphaea (Nymphaeaceae) bereikt tussen de 60 maanden zijn volwassen hoogte. Hij is dan 10 cm hoog en 150 cm breed.

Ook handig om te weten

Geen paniek bij kinderen en huisdieren in combinatie met de vaste plant,. Hij is namelijk niet giftig. De Waterlelie heeft totaal geen problemen met kou en valt dus in de categorie winterharde planten. H5 is de hardheidszone van deze plant. Het best kun je deze plant snoeien in de na bloeiperiode. Van kamerplanten tot tuinplanten; op Yourplants.nl vind je informatie over bijna alle planten! Bekijk de gerelateerde planten om inspiratie op te doen.

  • Nederlandse naam:
    Waterlelie
  • Wetenschappelijke naam:
    Nymphaea 'James Brydon'
  • Categorie:
    Nymphaea