Nymphaea 'Gladstoniana'

De Nymphaea (Nymphaeaceae) word ook in Nederland genoemd als de Waterlelie. Waterlelie behoort tot de Nymphaeaceae plantenfamilie. Wil je meer weten over de karakteristieken van deze Nymphaea (Nymphaeaceae)? Lees dan verder!

Eigenschappen van de Nymphaea (Nymphaeaceae).

De Waterlelie bloeit helemaal op in de volgende seizoenen en kleurt dan:

  • wit, in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer. De grond waar de Nymphaea (Nymphaeaceae) zich het beste in voelt, bestaat uit Klei,Leem en is Droog-vochthoudend. De Nymphaea (Nymphaeaceae) heeft geen stekels en is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. De beste grond voor deze plant heeft een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. Wist je dat deze vaste plant, niet geurt? De bladkleur is groen,brons,. Zorg dat je rekening houdt met de groei, want binnen 60 maanden is deze plant ongeveer 10 cm hoog en 250 cm breed.

Ook handig om te weten

Dit is een niet-giftige plant die zonder zorgen in de buurt van huisdieren en kinderen geplaatst kan worden. Doordat deze plant bestand is tegen de kou, kan hij de winter goed overleven. De Waterlelie wordt dan ook beschouwd als winterharde plant. Deze plant valt onder de H5 hardheidszone. De snoeiperiode van deze plant is na bloeiperiode. In deze zul je de plant een goede knipbeurt moeten geven. Om nog meer inspiratie op te doen voor planten binnnen- en buitenshuis, bekijk je de gerelateerde planten.

  • Nederlandse naam:
    Waterlelie
  • Wetenschappelijke naam:
    Nymphaea 'Gladstoniana'
  • Categorie:
    Nymphaea