Mentha piperita

De Mentha (Lamiaceae) is in Nederland beter bekend als de Polei en valt onder de Lamiaceae familie. Iedere plant is anders; zo ook de Mentha (Lamiaceae). Lees verder en ontdek de unieke kenmerken van deze beauty.

Eigenschappen van de Mentha (Lamiaceae).

De Polei bloeit gedurende de volgende seizoenen prachtig op in deze kleuren:

  • paars, in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer. De grond waar de Mentha (Lamiaceae) in staat, moet bestaan uit Klei,Zand,Kalk,Leem en moet ook nog Vocht-drooghoudend of Droog-vochthoudend zijn. De Mentha (Lamiaceae) staat graag in de Zon of Halfschaduw. Op een Beschut of Open plekje op het noorden, zuiden, oosten, westen doet de plant het het best. De Mentha (Lamiaceae), onze 'prikkelbare' vriend, kan je prikken met zijn stekels. Wees voorzichtig! Deze plant staat het liefst in een grond die een acid, alkaline of neutral zuurtegraad heeft. Dit is een vaste plant, die heerlijk geurt. De bladkleur is groen,. De Mentha (Lamiaceae) kan een maximale grootte van 150 cm breed en 100 cm hoog bereiken. Deze afmetingen bereikt hij al binnen 60 maanden.

Ook handig om te weten

Zet de Polei niet in de buurt van huisdieren of kinderen: de plant is giftig. Deze plant zal je niet teleurstellen tijdens de winter. Hij is namelijk winterhard. De Mentha (Lamiaceae) valt onder de H7 hardheidszone. Snoei deze plant in de na bloeiperiode voor het beste resultaat. Bekijk ook de gerelateerde planten om nog meer inspiratie op te doen.

  • Nederlandse naam:
    Polei
  • Wetenschappelijke naam:
    Mentha piperita
  • Categorie:
    Mentha