Mentha cervina

De Mentha (Lamiaceae) noemen we in Nederland ook wel de Pepermunt genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Lamiaceae. De Mentha (Lamiaceae) is een plant met unieke eigenschappen Lees verder en ontdek!

Eigenschappen van de Mentha (Lamiaceae).

De Pepermunt bloeit helemaal op in de volgende seizoenen en kleurt dan:

  • blauw,paars, in de zomer

Wanneer deze Mentha (Lamiaceae) het mooiste opbloeit is in de zomer of in de herfst. Het beste kan de Mentha (Lamiaceae) in een grond van Klei,Leem staan. In een grond die Droog-vochthoudend is, is hij op zijn best! Deze plant is een goede keuze voor gezinnen, aangezien deze plant geen stekels heeft. Deze plant presteert het beste bij een zuurtegraad die acid, alkaline of neutral is. Deze vaste plant, geurt heerlijk. De bladkleur is groen,. De Mentha (Lamiaceae) wordt uiterlijk 50 cm hoog en 50 cm breed. Hij bereikt zijn maximale hoogte tussen de 60 maanden].

Ook handig om te weten

De Pepermunt kun je met een gerust hart in de buurt van huisdieren en kinderen plaatsen. Hij is namelijk niet giftig. Een beetje kou is geen probleem voor deze plant, hij is namelijk winterhard. Deze plant heeft een hardheidszone van H7. Het best kun je deze plant snoeien in de na bloeiperiode. Ben je op zoek naar nog meer planten voor in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

  • Nederlandse naam:
    Pepermunt
  • Wetenschappelijke naam:
    Mentha cervina
  • Categorie:
    Mentha