Linum perenne

De Linum (Linaceae) noemen we in Holland ook wel de Overblijvend vlas genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Linaceae. Ontdek de unieke eigenschappen van de Linum (Linaceae) en kom erachter of deze plant een match is!

Karakteristieken van de Linum (Linaceae)

Deze Overblijvend vlas is een plant die met de juiste verzorging helemaal opbloeit. Geniet van deze kleuren tijdens de volgende seizoenen:

  • blauw, in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer. De Linum (Linaceae) is gek op een Droog grondtype waar de grond uit Zand,Kalk,Leem bestaat. De Linum (Linaceae) vraagt om een plek met Zon op het zuiden, westen. Daarnaast wordt je plant blij van een Beschut of Open plekje. De Linum (Linaceae) heeft geen stekels en is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Idealiter hoort de zuurgraad van de grond voor deze plant acid, alkaline of neutral te zijn. Deze vaste plant, is een plant die niet geurt. De bladkleur is grijs,zilver,. De Linum (Linaceae) kan een maximale grootte van 50 cm breed en 50 cm hoog bereiken. Deze afmetingen bereikt hij al binnen 60 maanden.

Ook handig om te weten

De Overblijvend vlas is een plant die niet gevaarlijk is voor huisdieren of kinderen, dus geen zorgen. Ook tijdens de ietwat strenge winters overleeft hij de kou. Deze plant is namelijk winterhard. Deze plant heeft een hardheidszone van H4. Het best kun je deze plant snoeien in de snoeien niet nodig. Wil je de gehele tuin of huiskamer vullen met nieuwe planten zoals deze? Bekijk de gerelateerde planten!

  • Nederlandse naam:
    Overblijvend vlas
  • Wetenschappelijke naam:
    Linum perenne
  • Categorie:
    Linum