Ligustrum vulgare 'Atrovirens'

In Nederland noemen we de Ligustrum (Oleaceae) ook wel Wintergroene liguster. Wist je dat deze uit de Oleaceae plantenfamilie komt? De Ligustrum (Oleaceae) heeft allerlei unieke kenmerken. Yourplants.nl zet deze graag voor jou op een rij!

De karakteristieken van de Ligustrum (Oleaceae).

De Ligustrum (Oleaceae) is een mooie plant die prachtig bloeit in de volgende kleuren gedurende deze seizoenen:

  • wit in de zomer

Deze plant bloeit het beste in de zomer. Let goed op de vochtigheid van de grond waar de Ligustrum (Oleaceae) in komt te staan. De grond moet namelijk vocht-drooghoudend of droog zijn en bestaan uit zand, kalk en leem. De Ligustrum (Oleaceae) is gek op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw, gericht op het noorden, zuiden, oosten, westen. De Ligustrum (Oleaceae) is niet voorzien van stekels, wat betekent dat deze ook in huishoudens met huisdieren en kinderen kan staan. Deze plant staat het liefst in een grond die een acid, alkaline of neutral zuurtegraad heeft. De Wintergroene liguster is een plant die heerlijk geurt. De bladkleur is groen. Tussen de 240 maanden bereikt deze vaste plant zijn maximale volwassen hoogte. De maximale afmetingen zijn 200 cm hoog en 200 cm breed.

Ook handig om te weten

Pas op: de Wintergroene liguster is een giftige plant. Deze kan dus niet in de buurt van huisdieren of kinderen geplaatst worden. Doordat de Wintergroene liguster winterhard is, is het geen probleem om deze plant in de winter buiten te laten staan. Deze plant heeft een hardheidszone van H6. Deze plant moet gesnoeid worden in de lente of in de winter. Zorg ervoor dat de plant op de juiste manier gesnoeid wordt. Kun je niet genoeg krijgen van groen? Bekijk dan ook snel onze andere groene suggesties!

  • Nederlandse naam:
    Wintergroene liguster
  • Wetenschappelijke naam:
    Ligustrum vulgare 'Atrovirens'
  • Categorie:
    Ligustrum