Ligustrum vicaryi

De Ligustrum (Oleaceae) wordt in Nederland ook wel de Geelbonte liguster genoemd. Deze plant behoort tot de familie van de Oleaceae. . Benieuwd naar de beste snoeiperiode, grootte en de bladkleur van de Ligustrum (Oleaceae)? Ontdek de unieke karakteristieken hier!

Eigenschappen van de Ligustrum (Oleaceae).

De Geelbonte liguster bloeit gedurende de volgende seizoenen prachtig op in deze kleuren:

 • wit in de lente
 • wit in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de late lente. De Ligustrum (Oleaceae) is gek op een vocht-drooghoudend of droog grondtype waar de grond uit zand, kalk en leem bestaat. Deze plant staat het liefst op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen. De Ligustrum (Oleaceae) heeft geen stekels. De grond voor deze plant heeft in het beste geval een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. Deze heester geurt heerlijk. Hij is gemakkelijk te combineren door de kleur van het blad:

 • groen in de lente
 • groen,geel in de zomer

Tussen de 120 maanden bereikt deze vaste plant zijn maximale volwassen hoogte. De maximale afmetingen zijn 500 cm hoog en 300 cm breed.

Ook handig om te weten

Aangezien de Geelbonte liguster een giftige plant is, zul je goed over de locatie moeten nadenken als er ook huisdieren of kinderen rondlopen. Doordat de Geelbonte liguster winterhard is, is het geen probleem om deze plant in de winter buiten te laten staan. Wist je dat deze plant een hardheidszone van H6 heeft? Deze plant moet gesnoeid worden in de lente of in de winter. Zorg ervoor dat de plant op de juiste manier gesnoeid wordt. Ben je op zoek naar nog meer planten voor in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

 • Nederlandse naam:
  Geelbonte liguster
 • Wetenschappelijke naam:
  Ligustrum vicaryi
 • Categorie:
  Ligustrum