Ligustrum sinense

We noemen de Ligustrum (Oleaceae), ook wel Chinese liguster in Nederland en hij behoort tot de Oleaceae plantenfamilie. Elke plant heeft zo zijn eigen eigenschappen. Lees verder en ontdek de kenmerken van de Ligustrum (Oleaceae).

De kenmerken van de Ligustrum (Oleaceae).

Tijdens de bloeiperiode verrast de Chinese liguster jou met zijn fantastische verschijning. Geniet in deze seizoenen van de volgende kleuren: Deze plant bloeit het beste in de lente. De grond waar deze heester zich het beste in voelt is er één die vocht-drooghoudend of droog is en bestaat uit klei, zand en leem. Op een beschut of open plekje met zon of halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen geniet je het langst van jouw Ligustrum (Oleaceae)! Doordat de Ligustrum (Oleaceae) geen stekels heeft, is dit een goede keuze voor gezinnen. Met een zuurtegraad die acid, alkaline of neutral is, maak je deze plant superblij. Deze heester is een plant die niet geurt. De bladkleur is groen. Geef deze plant 240 maanden de tijd en hij staat te shinen in zijn volle formaat van 300 cm hoog en 300 cm breed!

Nice to know

Pas op: de Chinese liguster is een giftige plant. Deze kan dus niet in de buurt van huisdieren of kinderen geplaatst worden. Vergeet de Chinese liguster in de winter niet naar binnen te halen. Kou is niet zijn sterkste punt. Deze plant heeft een hardheidszone van H3. Snoei deze plant in de lente of in de winter voor het beste resultaat. Maak jouw eigen groene paradijs compleet met de overige planten die wij hieronder voor jou geselecteerd hebben!

  • Nederlandse naam:
    Chinese liguster
  • Wetenschappelijke naam:
    Ligustrum sinense
  • Categorie:
    Ligustrum