Ligustrum quihoui

In Nederland noemen we de Ligustrum (Oleaceae) ook wel Liguster. Wist je dat deze uit de Oleaceae plantenfamilie komt? Benieuwd naar de beste snoeiperiode, grootte en de bladkleur van de Ligustrum (Oleaceae)? Ontdek de unieke kenmerken.

Kenmerken van de Ligustrum (Oleaceae)

Tijdens de bloeiperiode verrast de Liguster je met de volgende mooie bloeitinten:

  • wit in de zomer

Deze plant bloeit het beste in de late zomer of in de herfst. Zorg ervoor dat de grond waar de Ligustrum (Oleaceae) in staat droog is en uit zand, kalk en leem bestaat. De Ligustrum (Oleaceae) is gek op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw, gericht op het noorden, zuiden, oosten, westen. De Ligustrum (Oleaceae) is veilig voor kinderen en huisdieren: deze plant heeft namelijk geen stekels! De grond voor deze plant is idealiter acid, alkaline of neutral. Deze heester heeft een heerlijke geur. De bladkleur is groen. Binnen 120 maanden heeft deze plant zijn volwassen hoogte bereikt. De Ligustrum (Oleaceae) is dan 400 cm hoog en 400 cm breed.

Nice to know

De Liguster is een giftige plant die niet in de buurt van huisdieren of kinderen gezet kan worden. Dit kan gevaarlijk zijn. De winter is geen probleem voor de Liguster. Deze plant draait voor de kou zijn hand niet om! Deze plant valt in de H5 hardheidszone. De snoeiperiode van deze plant is lente, zomer of in de winter. In deze zul je de plant een goede knipbeurt moeten geven. Verliefd geworden op deze plant? Bekijk planten met overeenkomende eigenschappen bij de gerelateerde planten! Zo wordt het wel heel makkelijk om de perfecte planten te vinden.

  • Nederlandse naam:
    Liguster
  • Wetenschappelijke naam:
    Ligustrum quihoui
  • Categorie:
    Ligustrum