Ligustrum lucidum

De Ligustrum (Oleaceae) noemen we in Holland ook wel de Liguster genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Neotrichocoleaceae. De Ligustrum (Oleaceae) heeft allerlei unieke kenmerken. Yourplants.nl heeft ze op een rijtje gezet.

De kenmerken van de Ligustrum (Oleaceae).

De Liguster bloeit gedurende de volgende seizoenen prachtig op in deze kleuren:

  • wit in de zomer

Deze plant bloeit het beste in de late zomer of in de herfst. De vochtigheid van de grond moet droog zijn en bestaan uit zand, kalk en leem. De Ligustrum (Oleaceae)] staat graag op een beschut of open plek met zon of halfschaduw. Zet je plant op het zuiden, oosten, westen voor het beste resultaat. Zonder stekels is de Ligustrum (Oleaceae) een goede keuze in een huishouden met kinderen of huisdieren. De beste zuurtegraad die de grond van deze plant kan hebben is acid, alkaline of neutral. Deze boom heeft een heerlijke geur. De bladkleur is groen. De Ligustrum (Oleaceae) kan een maximale grootte van 800 cm breed en 1200 cm hoog bereiken. Deze afmetingen bereikt hij al binnen 600 maanden.

Ook handig om te weten

De Liguster in de buurt van kinderen of huisdieren plaatsen is een slecht idee: deze plant is namelijk giftig! Warm of koud? Geen probleem voor de Liguster, laat hem gerust buiten staan in de winter. H5 is de hardheidszone waar deze plant onder valt. Snoei deze plant in de zomer of in de winter voor het beste resultaat. Speciaal voor jou hebben wij nog meer groene krachtpatsers op een rij gezet. Bekijk ze snel!

  • Nederlandse naam:
    Liguster
  • Wetenschappelijke naam:
    Ligustrum lucidum
  • Categorie:
    Ligustrum