Ligustrum japonicum

De Ligustrum (Oleaceae) word ook in Nederland genoemd als de Liguster. Deze plant behoort tot de familie van de Oleaceae. Elke plant heeft zo zijn eigen eigenschappen. Lees verder en leer meer over de karakteristieken van de Ligustrum (Oleaceae).

Karakteristieken van de Ligustrum (Oleaceae)

De Liguster staat in de volgende seizoenen in bloei, waardoor je van de volgende kleuren kunt genieten:

  • wit in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de zomer. De Ligustrum (Oleaceae) is gek op een vocht-drooghoudend of droog grondtype waar de grond uit zand, kalk en leem bestaat. Hij kan het beste op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw staan. Zorg ervoor dat je plant op het noorden, zuiden, oosten, westen staat. Doordat de Ligustrum (Oleaceae) geen stekels heeft, is dit een goede keuze voor gezinnen. Deze plant presteert het beste bij een zuurtegraad die acid, alkaline of neutral is. Deze heester geurt heerlijk. De bladkleur is groen. De maximale grootte van 30 cm breed en [50 cm] hoog bereikt de Ligustrum (Oleaceae) binnen 240 maanden.

Ook handig om te weten

Wellicht is een andere plant een betere keuze als je kinderen of huisdieren hebt, want de Liguster is giftig. Doordat deze plant bestand is tegen de kou, kan hij de winter goed overleven. De Liguster wordt dan ook beschouwd als winterharde plant. De Ligustrum (Oleaceae) heeft een hardheidszone van H6. In de lente of in de winter kun je deze plant het beste snoeien. Is groen helemaal jouw ding? Bekijk dan onze gerelateerde planten, om jouw groene collectie uit te breiden!

  • Nederlandse naam:
    Liguster
  • Wetenschappelijke naam:
    Ligustrum japonicum
  • Categorie:
    Ligustrum