Ligustrum delavayanum

Één van de planten uit de Oleaceae familie is de Ligustrum (Oleaceae); deze wordt in Nederland ook wel de Liguster op stam genoemd. Iedere plant is anders; zo ook de Ligustrum (Oleaceae). Lees verder en ontdek de unieke kenmerken.

Eigenschappen van de Ligustrum (Oleaceae).

Tijdens de bloeiperiode verrast de Liguster op stam jou met zijn fantastische verschijning. Geniet in deze seizoenen van de volgende kleuren:

  • wit in de zomer

Deze plant bloeit het beste in de zomer. De grond waar de Ligustrum (Oleaceae) zich het beste in voelt, bestaat uit klei, zand, kalk en leem en is vocht-drooghoudend of droog. De Ligustrum (Oleaceae)] staat graag op een beschut of open plek met zon of halfschaduw. Zet je plant op het noorden, zuiden, oosten, westen voor het beste resultaat. Zonder stekels is de Ligustrum (Oleaceae) een goede keuze in een huishouden met kinderen of huisdieren. Deze plant presteert het beste bij een zuurtegraad die acid, alkaline of neutral is. Wist je dat deze heester niet geurt? De bladkleur is groen. Binnen 240 maanden heeft deze plant zijn volwassen hoogte bereikt. De Ligustrum (Oleaceae) is dan 150 cm hoog en 250 cm breed.

Nice to know

Wist je dat de Liguster op stam giftig is? Let dus goed op met kinderen en huisdieren! De Liguster op stam heeft totaal geen problemen met kou en valt dus in de categorie winterharde planten. Deze plant heeft een hardheidszone van H4. De Liguster op stam kun je het beste snoeien in de lente of in de winter. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Bekijk de gerelateerde planten voor nog meer inspiratie!

  • Nederlandse naam:
    Liguster op stam
  • Wetenschappelijke naam:
    Ligustrum delavayanum
  • Categorie:
    Ligustrum