Hedera hibernica

In Nederland wordt de Hedera (Araliaceae) ook wel Grootbladige klimop genoemd. Deze komt uit de Araliaceae plantenfamilie. Ontdek de kenmerken van deze Hedera (Araliaceae) zoals wat voor bloeikleur deze plant heeft of in welke maand(en) kun je deze plant het beste snoeien?

Kenmerken van de Hedera (Araliaceae)

De Grootbladige klimop staat in bloei in de volgende periodes, waardoor je heerlijk kunt genieten van deze kleuren: Deze plant bloeit het beste in de herfst. De grond moet voor de Hedera (Araliaceae) bestaan uit klei, zand, kalk en leem en vocht-drooghoudend of droogzijn. In de zon of halfschaduw schaduw doet de Hedera (Araliaceae) het zeker weten goed. Plaats de klimplant op een beschut of open plaats die gericht is op het noorden, zuiden, oosten, westen. Heb je kinderen of huisdieren? Geen probleem! Deze plant heeft namelijk geen stekels. De grond voor deze plant is idealiter acid, alkaline of neutral. Deze prachtige klimplant geurt niet. De bladkleur is groen. Deze beauty heeft een maximale hoogte van 1200 cm hoog en 800 cm breed en heeft tussen de 120 maanden nodig om dit formaat te bereiken. Plus een beetje liefde van jou natuurlijk!

Ook handig om te weten

Wist je dat de Grootbladige klimop giftig is? Let dus goed op met kinderen en huisdieren! Bang voor de kou? Dat is niet nodig bij een plant als de Grootbladige klimop! Hij is namelijk winterhard. De Hedera (Araliaceae) valt onder de H5 hardheidszone. De snoeiperiode van deze plant is lente of in de winter. In deze zul je de plant een goede knipbeurt moeten geven. Bekijk ook de gerelateerde planten om nog meer inspiratie op te doen.

  • Nederlandse naam:
    Grootbladige klimop
  • Wetenschappelijke naam:
    Hedera hibernica
  • Categorie:
    Hedera