Hedera helix 'Ivalace'

Heb je al eens gehoord van de Hedera (Araliaceae), afkomstig uit de Araliaceae plantenfamilie? Deze plant staat ook wel bekend als de Klimop. Benieuwd of de Hedera (Araliaceae) een plant voor jou is? Lees verder en ontdek de unieke kenmerken van deze prachtige plant.

De karakteristieken van de Hedera (Araliaceae).

Tijdens de bloeiperiode verrast de Klimop jou met zijn fantastische verschijning. Geniet in deze seizoenen van de volgende kleuren: Deze plant bloeit het beste in de lente, zomer of in de herfst. De Hedera (Araliaceae) is gek op een vocht-drooghoudend of droog grondtype waar de grond uit klei, zand, kalk en leem bestaat. De Hedera (Araliaceae) doet niemand kwaad, want prikkende stekels heeft hij niet.. Geef deze plant een grond met een acid, alkaline of neutral zuurtegraad en hij is op zijn best. Deze prachtige klimplant geurt niet. De bladkleur is groen. De Hedera (Araliaceae) bereikt tussen de 120 maanden zijn volwassen hoogte. Hij is dan 100 cm hoog en 50 cm breed.

Ook handig om te weten

Kies je voor de Klimop, let dan goed op met kinderen en huisdieren. Deze plant is giftig! Doordat de Klimop winterhard is, is het geen probleem om deze plant in de winter buiten te laten staan. Wist je dat deze plant een hardheidszone van H5 heeft? In de lente of in de winter kun je deze plant het beste snoeien. Wil je de gehele tuin of huiskamer vullen met nieuwe planten zoals deze? Bekijk de gerelateerde planten!

  • Nederlandse naam:
    Klimop
  • Wetenschappelijke naam:
    Hedera helix 'Ivalace'
  • Categorie:
    Hedera