Hedera helix 'Glacier'

De Hedera (Araliaceae) noemen we in Holland ook wel de Kleinbladige klimop genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Araliaceae. Lees verder en kom achter de eigenschappen van deze Hedera (Araliaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Karakteristieken van de Hedera (Araliaceae)

Wanneer de Kleinbladige klimop in bloei staat, kun je in de volgende seizoenen van deze prachtige kleuren genieten: Wanneer deze Hedera (Araliaceae) het mooiste opbloeit is in de lente, zomer of in de herfst. Let goed op de vochtigheid van de grond waar de Hedera (Araliaceae) in komt te staan. De grond moet namelijk vocht-drooghoudend of droog zijn en bestaan uit klei, zand, kalk en leem. Deze plant staat het liefst op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen. De Hedera (Araliaceae) heeft geen stekels en is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. De beste grond voor deze plant heeft een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. Deze prachtige klimplant geurt niet. Hij is voorzien van een veelheid aan bladeren in deze kleuren:

 • groen,creme in de lente
 • groen,creme in de zomer
 • groen,creme, in de winter

Geef deze plant 120 maanden de tijd en hij staat te shinen in zijn volle formaat van 250 cm hoog en 100 cm breed!

Nice to know

Zet de Kleinbladige klimop niet in de buurt van huisdieren of kinderen: de plant is giftig. Bang voor de kou? Dat is niet nodig bij een plant als de Kleinbladige klimop! Hij is namelijk winterhard. Deze plant heeft een hardheidszone van H5. Snoei deze plant in de lente of in de winter voor het beste resultaat. Bekijk de gerelateerde planten voor nog meer inspiratie!

 • Nederlandse naam:
  Kleinbladige klimop
 • Wetenschappelijke naam:
  Hedera helix 'Glacier'
 • Categorie:
  Hedera