Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo'

Één van de planten uit de Araliaceae familie is de Hedera (Araliaceae); deze wordt in Nederland ook wel de Algerijnse klimop genoemd. Wil je meer weten over de eigenschappen van deze Hedera (Araliaceae)? Lees dan verder!

De eigenschappen van de Hedera (Araliaceae).

Wanneer de Algerijnse klimop in bloei staat, kun je in de volgende seizoenen van deze prachtige kleuren genieten: Deze plant bloeit het beste in de herfst. De Hedera (Araliaceae) is gek op een vocht-drooghoudend of droog grondtype waar de grond uit klei, zand, kalk en leem bestaat. De Hedera (Araliaceae) is niet voorzien van stekels, wat betekent dat deze ook in huishoudens met huisdieren en kinderen kan staan. De beste zuurtegraad die de grond van deze plant kan hebben is acid, alkaline of neutral. Deze klimplant geurt niet. Hij past met gemak tussen je andere groene vrienden. De bladeren kleuren prachtig in de volgende periodes:

 • groen,creme in de lente
 • groen,creme in de zomer
 • groen,creme, in de winter

Deze beauty heeft een maximale hoogte van 400 cm hoog en 400 cm breed en heeft tussen de 120 maanden nodig om dit formaat te bereiken. Plus een beetje liefde van jou natuurlijk!

Nice to know

De Algerijnse klimop is giftig en kan dus niet in de buurt van huisdieren of kinderen geplaatst worden. De Algerijnse klimop heeft totaal geen problemen met kou en valt dus in de categorie winterharde planten. H5 is de hardheidszone waar deze plant onder valt. De Algerijnse klimop kun je het beste snoeien in de lente of in de winter. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Speciaal voor jou hebben wij nog meer groene krachtpatsers op een rij gezet. Bekijk ze snel!

 • Nederlandse naam:
  Algerijnse klimop
 • Wetenschappelijke naam:
  Hedera algeriensis 'Gloire de Marengo'
 • Categorie:
  Hedera