Geranium renardii

In Nederland noemen we de Geranium (Geraniaceae) ook wel Ooievaarsbek. Wist je dat deze uit de Geraniaceae plantenfamilie komt? Wil je meer weten over de karakteristieken van deze Geranium (Geraniaceae)? Lees dan snel verder!

Eigenschappen van de Geranium (Geraniaceae).

De Ooievaarsbek staat in bloei in de volgende periodes, waardoor je heerlijk kunt genieten van deze kleuren:

  • paars,wit, in de zomer

Wanneer deze Geranium (Geraniaceae) het mooiste opbloeit is in de zomer. De grond waar de Geranium (Geraniaceae) het best in gedijt, bestaat uit Klei,Zand,Kalk,Leem en is Vocht-drooghoudend of Droog. De Geranium (Geraniaceae) doet niemand kwaad, want prikkende stekels heeft hij niet.. De beste zuurtegraad die de grond van deze plant kan hebben is acid, alkaline of neutral. Deze vaste plant, heeft geen geur. De bladkleur is groen,. Tussen de 60 maanden heeft deze plant zijn volwassen hoogte bereikt. De maximale hoogte van de Geranium (Geraniaceae) is 50 cm hoog en 50 cm breed.

Ook handig om te weten

De Geranium (Geraniaceae) is niet gevaarlijk voor huisdieren en kinderen. Je kunt deze plant dus zonder gevaar in hun buurt zetten. Deze plant komt makkelijk de winter door, aangezien het een winterharde plant is. Deze plant heeft een hardheidszone van H6. Deze plant moet gesnoeid worden in de na bloeiperiode. Zorg ervoor dat de plant op de juiste manier gesnoeid wordt. Creëer jij jouw eigen urban jungle? Check dan vooral onze overige selectie, die goed bij jou zal passen!

  • Nederlandse naam:
    Ooievaarsbek
  • Wetenschappelijke naam:
    Geranium renardii
  • Categorie:
    Geranium