Forsythia intermedia 'Spectabilis'

De Forsythia (Oleaceae) is een plant uit de Oleaceae familie en staat in Nederland beter bekend als de Chinees klokje. Lees verder en ontdek de kenmerken van deze Forsythia (Oleaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Kenmerken van de Forsythia (Oleaceae)

Tijdens de bloeiperiode verrast de Chinees klokje je met de volgende mooie bloeitinten:

 • geel in de lente
 • geel in de herfst

Wanneer deze Forsythia (Oleaceae) het mooiste opbloeit is in de lente. De grond waar de Forsythia (Oleaceae) zich het beste in voelt, bestaat uit klei, zand, kalk en leem en is vocht-drooghoudend of droog. De Forsythia (Oleaceae) staat graag in de zon of halfschaduw. Op een beschut of open plekje op het noorden, zuiden, oosten, westen doet de plant het het best. Doordat de Forsythia (Oleaceae) geen stekels heeft, is dit een goede keuze voor gezinnen. De grond voor deze plant heeft in het beste geval een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. Deze heester geurt niet. De bladkleur is groen. Binnen 120 maanden heeft deze plant zijn volwassen hoogte bereikt. De Forsythia (Oleaceae) is dan 300 cm hoog en 200 cm breed.

Nice to know

Deze plant kan prima in de buurt van huisdieren en kinderen neergezet worden. De Chinees klokje is namelijk niet giftig. Ook tijdens de ietwat strenge winters overleeft hij de kou. Deze plant is namelijk winterhard. Deze plant valt onder de H4 hardheidszone. In de lente kun je deze plant het beste snoeien. Gek op groen? Bekijk dan ook even of deze andere kanjers iets voor jou zijn!

 • Nederlandse naam:
  Chinees klokje
 • Wetenschappelijke naam:
  Forsythia intermedia 'Spectabilis'
 • Categorie:
  Forsythia