Forsythia intermedia 'Lynwood'

Één van de planten uit de Oleaceae familie is de Forsythia (Oleaceae); deze wordt in Nederland ook wel de Chinees klokje genoemd. Wil je meer weten over de kenmerken van deze Forsythia (Oleaceae)? Lees dan snel verder!

Karakteristieken van de Forsythia (Oleaceae)

De Chinees klokje staat in de volgende seizoenen in bloei, waardoor je van de volgende kleuren kunt genieten:

 • geel in de lente
 • geel in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de vroege lente. De grond waar de Forsythia (Oleaceae) het best in gedijt, bestaat uit klei, zand, kalk en leem en is vocht-drooghoudend. De Forsythia (Oleaceae) staat het liefste op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw op het noorden, zuiden, oosten, westen. De Forsythia (Oleaceae) is niet voorzien van stekels, wat betekent dat deze ook in huishoudens met huisdieren en kinderen kan staan. Idealiter hoort de zuurgraad van de grond voor deze plant acid, alkaline of neutral te zijn. De Chinees klokje is een niet-geurende heester De bladkleur is groen. De prachtige Forsythia (Oleaceae) bereikt een maximale hoogte van 250 cm hoog en 250 cm breed. Deze volwassen hoogte bereikt de plant binnen 120 maanden.

Nice to know

Geen paniek bij kinderen en huisdieren in combinatie met de heester. Hij is namelijk niet giftig. Doordat deze plant bestand is tegen de kou, kan hij de winter goed overleven. De Chinees klokje wordt dan ook beschouwd als winterharde plant. Deze plant heeft een hardheidszone van H5. De snoeiperiode van deze plant is lente. In deze zul je de plant een goede knipbeurt moeten geven. Ben je op zoek naar nog meer planten voor in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

 • Nederlandse naam:
  Chinees klokje
 • Wetenschappelijke naam:
  Forsythia intermedia 'Lynwood'
 • Categorie:
  Forsythia