Forsythia intermedia

De Forsythia (Oleaceae) wordt in Nederland ook wel de Chinees klokje genoemd. Deze plant behoort tot de familie van de Oleaceae. . Ben je ook zo benieuwd naar de karakteristieken van deze Forsythia (Oleaceae) zoals wat voor bloeikleur deze plant heeft of in welke maand(en) je deze plant het best kunt snoeien?

De eigenschappen van de Forsythia (Oleaceae).

De Chinees klokje staat in bloei in de volgende periodes, waardoor je heerlijk kunt genieten van deze kleuren:

 • geel,goud in de lente
 • geel,goud in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de lente. De grond moet voor de Forsythia (Oleaceae) bestaan uit klei, zand, kalk en leem en vocht-drooghoudendzijn. De Forsythia (Oleaceae) is gek op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw, gericht op het zuiden, oosten, westen. Doordat de Forsythia (Oleaceae) geen stekels heeft, is dit een goede keuze voor gezinnen. De ideale zuurgraad van de grond is acid, alkaline of neutral. Deze heester heeft geen geur. De bladkleur is groen. Tussen de 120 maanden bereikt deze vaste plant zijn maximale volwassen hoogte. De maximale afmetingen zijn 150 cm hoog en 150 cm breed.

Nice to know

Wellicht is een andere plant een betere keuze als je kinderen of huisdieren hebt, want de Chinees klokje is giftig. Een beetje kou is geen probleem voor deze plant, hij is namelijk winterhard. De hardheidszone van deze plant is H4. Deze plant moet gesnoeid worden in de lente of in de winter. Zorg ervoor dat de plant op de juiste manier gesnoeid wordt. Van kamerplanten tot tuinplanten; op Yourplants.nl vind je informatie over bijna alle planten! Bekijk de gerelateerde planten om inspiratie op te doen.

 • Nederlandse naam:
  Chinees klokje
 • Wetenschappelijke naam:
  Forsythia intermedia
 • Categorie:
  Forsythia