Erysimum 'Red Jep'

De Erysimum (Brassicaceae) is in Nederland beter bekend als de Muurbloem en valt onder de Brassicaceae familie. De Erysimum (Brassicaceae) heeft allerlei unieke eigenschappen. Yourplants.nl zet deze graag voor jou op een rij!

Kenmerken van de Erysimum (Brassicaceae)

Tijdens de bloeiperiode verrast de Muurbloem je met de volgende mooie bloeitinten:

 • rood,oranje,paars,roze, in de lente
 • paars,rood,roze,oranje, in de zomer
 • rood,oranje,paars,roze, in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de Lente of in de zomer. De Erysimum (Brassicaceae) is gek op een Droog grondtype waar de grond uit Zand,Kalk,Leem bestaat. Deze vaste plant, staat graag op een Beschut of Open plek met Zon. Met zijn bladeren op het zuiden, oosten, westen gericht groeit de Erysimum (Brassicaceae) lang en gelukkig. Handig: deze plant heeft geen stekels en kan dus prima in de buurt van huisdieren en kinderen komen te staan. De grond voor deze plant heeft in het beste geval een Alkalisch of Neutraal zuurtegraad. Wist je dat deze vaste plant, heerlijk geurt? De bladkleur is groen,. De Erysimum (Brassicaceae) kan een maximale grootte van 50 cm breed en 50 cm hoog bereiken. Deze afmetingen bereikt hij al binnen 24 maanden.

Nice to know

Pas op: de Muurbloem is een giftige plant. Deze kan dus niet in de buurt van huisdieren of kinderen geplaatst worden. Deze plant zal je niet teleurstellen tijdens de winter. Hij is namelijk winterhard. De hardheidszone waar deze plant onder valt is H4. Voor het beste resultaat kun je deze plant het beste snoeien in de snoeien niet nodig. Speciaal voor jou hebben wij nog meer groene krachtpatsers op een rij gezet. Bekijk ze snel!

 • Nederlandse naam:
  Muurbloem
 • Wetenschappelijke naam:
  Erysimum 'Red Jep'
 • Categorie:
  Erysimum