Erysimum cheiri

De Erysimum (Brassicaceae) noemen we in Holland ook wel de Muurbloem genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Brassicaceae. De Erysimum (Brassicaceae) heeft allerlei unieke karakteristieken. Yourplants.nl heeft ze op een rijtje gezet.

De kenmerken van de Erysimum (Brassicaceae).

De Muurbloem bloeit gedurende de volgende seizoenen prachtig op in deze kleuren:

 • oranje, in de lente
 • oranje, in de herfst

Wanneer deze Erysimum (Brassicaceae) het mooiste opbloeit is in de Lente. Het beste kan de Erysimum (Brassicaceae) in een grond van Zand,Kalk,Leem staan. In een grond die Droog is, is hij op zijn best! De beste standplaats voor de Erysimum (Brassicaceae) is een plekje in de Zon op het zuiden, oosten, westen. Zet je plant op een Beschut of Open plekje voor het mooiste resultaat. Wees voorzichtig met de stekels van de Erysimum (Brassicaceae). Vertroetel deze plant met grond die een Alkalisch of Neutraal zuurtegraad heeft. Deze tweejarige plant, is een plant die heerlijk geurt. De bladkleur is groen,. Deze prachtige plant wordt maximaal 50 cm hoog, 50 cm breed en bereikt zijn volwassen maximale hoogte tussen de 24 maanden.

Ook handig om te weten

De Muurbloem is een plant die niet gevaarlijk is voor huisdieren of kinderen, dus geen zorgen. Deze plant komt makkelijk de winter door, aangezien het een winterharde plant is. Deze plant heeft een H5 hardheidszone. Om nog langer te kunnen genieten van deze plant, zul je in de snoeien niet nodig moeten snoeien. Bekijk de gerelateerde planten voor nog meer inspiratie!

 • Nederlandse naam:
  Muurbloem
 • Wetenschappelijke naam:
  Erysimum cheiri
 • Categorie:
  Erysimum