Cotoneaster salicifolius

In Nederland wordt de Cotoneaster (Rosaceae) ook wel Dwergmispel genoemd. Deze komt uit de Rosaceae plantenfamilie. Benieuwd naar de beste snoeiperiode, grootte en de bladkleur van de Cotoneaster (Rosaceae)? Ontdek de unieke eigenschappen hier!

Karakteristieken van de Cotoneaster (Rosaceae)

De Cotoneaster (Rosaceae) is een mooie plant die prachtig bloeit in de volgende kleuren gedurende deze seizoenen:

  • wit in de zomer

Wanneer deze Cotoneaster (Rosaceae) het mooiste opbloeit is in de zomer. De grond waar de Cotoneaster (Rosaceae) het best in gedijt, bestaat uit klei, zand, kalk en leem en is droog. De Cotoneaster (Rosaceae) staat het liefste op een beschut of open plekje in de zon op het noorden, zuiden, oosten, westen. Geen paniek: de Cotoneaster (Rosaceae) doet niemand kwaad, want hij heeft geen stekels. Geef deze plant een grond met een acid, alkaline of neutral zuurtegraad en hij is op zijn best. Deze heester geurt niet. De bladkleur is groen. Binnen 240 maanden is deze plant uitgegroeid tot een kanjer van 800 cm hoog en 800 cm breed.

Ook handig om te weten

Zet de Dwergmispel niet in de buurt van huisdieren of kinderen: de plant is giftig. Ook tijdens de ietwat strenge winters overleeft hij de kou. Deze plant is namelijk winterhard. H6 is de hardheidszone waar deze plant onder valt. De snoeiperiode van deze plant is lente. In deze zul je de plant een goede knipbeurt moeten geven. Is groen helemaal jouw ding? Bekijk dan onze gerelateerde planten, om jouw groene collectie uit te breiden!

  • Nederlandse naam:
    Dwergmispel
  • Wetenschappelijke naam:
    Cotoneaster salicifolius
  • Categorie:
    Cotoneaster