Cotoneaster microphyllus

De Cotoneaster (Rosaceae) is in Nederland beter bekend als de Dwergmispel en valt onder de Rosaceae familie. Benieuwd of de Cotoneaster (Rosaceae) een plant voor jou is? Lees verder en ontdek de unieke karakteristieken van deze prachtige plant.

Eigenschappen van de Cotoneaster (Rosaceae).

De Cotoneaster (Rosaceae) is een mooie plant die prachtig bloeit in de volgende kleuren gedurende deze seizoenen:

  • wit in de zomer

Wanneer deze Cotoneaster (Rosaceae) het mooiste opbloeit is in de zomer. Zorg ervoor dat de grond waar de Cotoneaster (Rosaceae) in staat droog is en uit klei, zand, kalk en leem bestaat. Een plekje met zon is het beste voor de Cotoneaster (Rosaceae). Een beschut of open plaats op het zuiden, oosten, westen maakt jouw plant gegarandeerd gelukkig. Zonder stekels is de Cotoneaster (Rosaceae) een goede keuze in een huishouden met kinderen of huisdieren. De ideale zuurgraad van de grond is acid, alkaline of neutral. De Dwergmispel is een plant die niet geurt. De bladkleur is groen. Tussen de 240 maanden bereikt deze vaste plant zijn maximale volwassen hoogte. De maximale afmetingen zijn 100 cm hoog en 150 cm breed.

Nice to know

De Dwergmispel is giftig en kan dus niet in de buurt van huisdieren of kinderen geplaatst worden. Warm of koud? Geen probleem voor de Dwergmispel, laat hem gerust buiten staan in de winter. Deze plant heeft een H6 hardheidszone. De Dwergmispel kun je het beste snoeien in de lente of in de zomer. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Speciaal voor jou hebben wij nog meer groene krachtpatsers op een rij gezet. Bekijk ze snel!

  • Nederlandse naam:
    Dwergmispel
  • Wetenschappelijke naam:
    Cotoneaster microphyllus
  • Categorie:
    Cotoneaster