Cotoneaster franchetii

De Cotoneaster (Rosaceae) is een plant uit de familie van de Rosaceae en staat in Nederland beter bekend als de Dwergmispel. Elke plant heeft zo zijn eigen eigenschappen. Lees verder en leer meer over de karakteristieken van de Cotoneaster (Rosaceae).

Kenmerken van de Cotoneaster (Rosaceae)

Tijdens de bloeiperiode verrast de Dwergmispel je met de volgende mooie bloeitinten:

 • roze,wit in de zomer

Deze plant staat het mooist in bloei in de vroege zomer. De vochtigheid van de grond moet vocht-drooghoudend of droog zijn en bestaan uit klei, zand, kalk en leem. De Cotoneaster (Rosaceae) staat graag in de zon of halfschaduw. Op een beschut of open plekje op het noorden, zuiden, oosten, westen doet de plant het het best. Geen paniek: de Cotoneaster (Rosaceae) doet niemand kwaad, want hij heeft geen stekels. De beste grond voor deze plant heeft een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. Deze heester geurt niet. Hij past met gemak tussen je andere groene vrienden. De bladeren kleuren prachtig in de volgende periodes:

 • groen,grijs,zilver in de lente
 • groen,grijs,zilver in de zomer
 • groen,grijs,zilver, in de winter

Binnen 240 maanden heeft deze plant zijn volwassen hoogte bereikt. De Cotoneaster (Rosaceae) is dan 400 cm hoog en 400 cm breed.

Ook handig om te weten

Het is geen probleem als er kinderen of huisdieren in de buurt lopen, want de Dwergmispel is niet giftig. Doordat deze plant bestand is tegen de kou, kan hij de winter goed overleven. De Dwergmispel wordt dan ook beschouwd als winterharde plant. Wist je dat deze plant een hardheidszone van H6 heeft? In de lente kun je deze plant het beste snoeien. Is groen helemaal jouw ding? Bekijk dan onze gerelateerde planten, om jouw groene collectie uit te breiden!

 • Nederlandse naam:
  Dwergmispel
 • Wetenschappelijke naam:
  Cotoneaster franchetii
 • Categorie:
  Cotoneaster