Cotoneaster adpressus

De Cotoneaster (Rosaceae) is een vaste plant uit de Rosaceae familie en staat in Nederland beter bekend als de Dwergmispel. Lees verder en ontdek de karakteristieken van deze Cotoneaster (Rosaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

De karakteristieken van de Cotoneaster (Rosaceae).

Deze Dwergmispel is een plant die met de juiste verzorging helemaal opbloeit. Geniet van deze kleuren tijdens de volgende seizoenen:

  • wit in de zomer

Deze plant bloeit het beste in de zomer. De vochtigheid van de grond moet droog zijn en bestaan uit klei, zand, kalk en leem. De Cotoneaster (Rosaceae) is gek op een beschut of open plekje in de zon, gericht op het zuiden, oosten, westen. De Cotoneaster (Rosaceae) is welkom in een huis met kinderen of huisdieren, want zonder stekels doet hij niemand kwaad. De grond voor deze plant is idealiter acid, alkaline of neutral. Dit is een heester die niet geurt. De bladkleur is groen. Deze prachtige plant wordt maximaal 50 cm hoog, 250 cm breed en bereikt zijn volwassen maximale hoogte tussen de 240 maanden.

Nice to know

Wellicht is een andere plant een betere keuze als je kinderen of huisdieren hebt, want de Dwergmispel is giftig. Deze plant zal je niet teleurstellen tijdens de winter. Hij is namelijk winterhard. Deze plant valt onder de H6 hardheidszone. Door de plant in de lente of in de winter te snoeien, kun je het langst genieten van deze plant. Creëer jij jouw eigen urban jungle? Check dan vooral onze overige selectie, die goed bij jou zal passen!

  • Nederlandse naam:
    Dwergmispel
  • Wetenschappelijke naam:
    Cotoneaster adpressus
  • Categorie:
    Cotoneaster