Asphodeline lutea

Één van de planten uit de Xanthorrhoeaceae familie is de Asphodeline (Xanthorrhoeaceae); deze staat in Nederland ook bekend als de Jonkerlelie. Lees verder en ontdek de karakteristieken van deze Asphodeline (Xanthorrhoeaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

Eigenschappen van de Asphodeline (Xanthorrhoeaceae).

De Jonkerlelie staat in de volgende seizoenen in bloei, waardoor je van de volgende kleuren kunt genieten:

 • geel, in de lente
 • geel, in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de late lente. De grond waar deze vaste plant, zich het beste in voelt is er één die Droog is en bestaat uit Zand,Kalk,Leem. Een plekje met Zon is het beste voor de Asphodeline (Xanthorrhoeaceae). Een Beschut of Open plaats op het zuiden, oosten, westen maakt jouw plant gegarandeerd gelukkig. Zonder stekels is de Asphodeline (Xanthorrhoeaceae) een goede keuze in een huishouden met kinderen of huisdieren. Idealiter hoort de zuurgraad van de grond voor deze plant acid, alkaline of neutral te zijn. De Jonkerlelie is een plant die heerlijk geurt. De bladkleur is groen,. Binnen 60 maanden heeft deze plant zijn volwassen hoogte bereikt. De Asphodeline (Xanthorrhoeaceae) is dan 150 cm hoog en 50 cm breed.

Ook handig om te weten

Deze plant kan prima in de buurt van huisdieren en kinderen neergezet worden. De Jonkerlelie is namelijk niet giftig. Ook tijdens de ietwat strenge winters overleeft hij de kou. Deze plant is namelijk winterhard. De Asphodeline (Xanthorrhoeaceae) valt onder de H4 hardheidszone. Voor het beste resultaat kun je deze plant het beste snoeien in de na bloeiperiode. Verliefd geworden op deze plant? Bekijk planten met overeenkomende eigenschappen bij de gerelateerde planten! Zo wordt het wel heel makkelijk om de perfecte planten te vinden.

 • Nederlandse naam:
  Jonkerlelie
 • Wetenschappelijke naam:
  Asphodeline lutea
 • Categorie:
  Overig vaste planten