Aronia prunifolia

De Aronia (Rosaceae) noemen we in Nederland ook wel de Zwarte appelbes genoemd. Deze plant maakt deel uit van de familie van de Rosaceae. De Aronia (Rosaceae) heeft allerlei unieke karakteristieken. Yourplants.nl heeft ze op een rijtje gezet.

Karakteristieken van de Aronia (Rosaceae)

De Zwarte appelbes bloeit gedurende de volgende seizoenen prachtig op in deze kleuren:

 • wit in de lente
 • wit in de herfst

Deze plant bloeit het beste in de late lente. Let goed op de vochtigheid van de grond waar de Aronia (Rosaceae) in komt te staan. De grond moet namelijk vocht-drooghoudend zijn en bestaan uit klei, zand en leem. Hij kan het beste op een beschut of open plekje in de zon of halfschaduw staan. Zorg ervoor dat je plant op het noorden, zuiden, oosten, westen staat. Heb je kinderen of huisdieren? Geen probleem! Deze plant heeft namelijk geen stekels. Geef deze plant een grond met een zuur of neutraal zuurtegraad en hij is op zijn best. Dit is een heester die niet geurt. De bladkleur is groen. Deze prachtige plant wordt maximaal 400 cm hoog, 250 cm breed en bereikt zijn volwassen maximale hoogte tussen de 120 maanden.

Nice to know

Aangezien de Zwarte appelbes een giftige plant is, zul je goed over de locatie moeten nadenken als er ook huisdieren of kinderen rondlopen. De winter is geen probleem voor de Zwarte appelbes. Deze plant draait voor de kou zijn hand niet om! Deze plant valt onder de H7 hardheidszone. De snoeiperiode van deze plant is winter. In deze zul je de plant een goede knipbeurt moeten geven. Ben je op zoek naar nog meer planten voor in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

 • Nederlandse naam:
  Zwarte appelbes
 • Wetenschappelijke naam:
  Aronia prunifolia
 • Categorie:
  Aronia