Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'

De Acer (Sapindaceae) wordt in Nederland ook wel de Bonte bolesdoorn genoemd. De Bonte bolesdoorn maakt deel uit van de Sapindaceae plantenfamilie. . De Acer (Sapindaceae) is een plant met unieke karakteristieken. Lees verder en ontdek of deze plant bij jou past!

Kenmerken van de Acer (Sapindaceae)

Tijdens de bloeiperiode verrast de Bonte bolesdoorn jou met zijn fantastische verschijning. Geniet in deze seizoenen van de volgende kleuren: Deze plant staat het mooist in bloei in de lente, zomer of in de herfst. De Acer (Sapindaceae) vraagt om een plekje met een vocht-drooghoudend of droog grond. klei, zand, kalk en leem zijn de beste grondtypes voor deze plant. Doordat de Acer (Sapindaceae) geen stekels heeft, is dit een goede keuze voor gezinnen. Vertroetel deze plant met grond die een acid, alkaline of neutral zuurtegraad heeft. Deze boom is een plant die niet geurt. Hij is makkelijk te combineren met andere planten dankzij zijn prachtige bladeren die de volgende kleuren aannemen:

 • groen,geel,roze in de lente
 • groen,creme in de zomer

De Acer (Sapindaceae) wordt uiterlijk 800 cm hoog en 800 cm breed. Hij bereikt zijn maximale hoogte tussen de 600 maanden].

Nice to know

Het is geen probleem als er kinderen of huisdieren in de buurt lopen, want de Bonte bolesdoorn is niet giftig. De Bonte bolesdoorn heeft totaal geen problemen met kou en valt dus in de categorie winterharde planten. H7 is de hardheidszone van deze plant. De Bonte bolesdoorn kun je het beste snoeien in de herfst of in de winter. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Is groen helemaal jouw ding? Bekijk dan onze gerelateerde planten, om jouw groene collectie uit te breiden!

 • Nederlandse naam:
  Bonte bolesdoorn
 • Wetenschappelijke naam:
  Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'
 • Categorie:
  Acer