Acer pseudoplatanus

Één van de planten uit de Sapindaceae familie is de Acer (Sapindaceae); deze wordt in Nederland ook wel de Gewone esdoorn genoemd. Lees verder en kom achter de eigenschappen van deze Acer (Sapindaceae) zoals de bladkleur, grootte en zelfs de ideale snoeitijd.

De kenmerken van de Acer (Sapindaceae).

De Gewone esdoorn staat in bloei in de volgende periodes, waardoor je heerlijk kunt genieten van deze kleuren:

 • groen,geel in de lente
 • groen,geel in de herfst

Wanneer deze Acer (Sapindaceae) het mooiste opbloeit is in de lente. De Acer (Sapindaceae) vraagt om een plekje met een vocht-drooghoudend of droog grond. klei, zand, kalk en leem zijn de beste grondtypes voor deze plant. Een plekje met zon of halfschaduw is het beste voor de Acer (Sapindaceae). Een beschut of open plaats op het noorden, zuiden, oosten, westen maakt jouw plant gegarandeerd gelukkig. De Acer (Sapindaceae) heeft geen stekels en is een veilige keuze voor gezinnen met kinderen. De beste grond voor deze plant heeft een acid, alkaline of neutral zuurtegraad. De Gewone esdoorn is een niet-geurende boom De bladkleur is groen. Deze prachtige plant wordt maximaal 1200 cm hoog, 800 cm breed en bereikt zijn volwassen maximale hoogte tussen de 600 maanden.

Ook handig om te weten

De Acer (Sapindaceae) is niet gevaarlijk voor huisdieren en kinderen. Je kunt deze plant dus zonder gevaar in hun buurt zetten. De Gewone esdoorn kan prima tegen de kou en valt dus in de categorie winterharde planten. Deze plant valt onder de H7 hardheidszone. De Gewone esdoorn kun je het beste snoeien in de lente of in de winter. Zo kun je nog langer genieten van deze plant! Van kamerplanten tot tuinplanten; op Yourplants.nl vind je informatie over bijna alle planten! Bekijk de gerelateerde planten om inspiratie op te doen.

 • Nederlandse naam:
  Gewone esdoorn
 • Wetenschappelijke naam:
  Acer pseudoplatanus
 • Categorie:
  Acer