Acer palmatum

De Acer (Sapindaceae) valt onder de Sapindaceae familie.In Nederland wordt deze plant ook wel Japanse esdoorn genoemd. Wil je meer weten over de karakteristieken van deze Acer (Sapindaceae)? Lees dan verder!

Eigenschappen van de Acer (Sapindaceae).

Deze Japanse esdoorn is een plant die met de juiste verzorging helemaal opbloeit. Geniet van deze kleuren tijdens de volgende seizoenen:

 • paars in de lente
 • paars in de herfst

Deze plant staat het mooist in bloei in de lente. De grond moet voor de Acer (Sapindaceae) bestaan uit klei, zand, kalk en leem en vocht-drooghoudendzijn. In de zon of halfschaduw doet de Acer (Sapindaceae) het zeker weten goed. Plaats de heester op een beschut plaats die gericht is op het zuiden, oosten, westen. Aangezien de Acer (Sapindaceae) niet is voorzien van stekels, kan deze gerust in de buurt van huisdieren en kinderen staan. De grond voor deze plant heeft in het beste geval een zuur of neutraal zuurtegraad. De Japanse esdoorn is een plant die niet geurt. De bladkleur is groen. De Acer (Sapindaceae) wordt uiterlijk 250 cm hoog en 400 cm breed. Hij bereikt zijn maximale hoogte tussen de 120 maanden].

Ook handig om te weten

De Acer (Sapindaceae) is niet gevaarlijk voor huisdieren en kinderen. Je kunt deze plant dus zonder gevaar in hun buurt zetten. Bang voor de kou? Dat is niet nodig bij een plant als de Japanse esdoorn! Hij is namelijk winterhard. Wist je dat deze plant een hardheidszone van H6 heeft? In de lente of in de winter kun je deze plant het beste snoeien. Wil je nog meer inspiratie op doen voor planten in de tuin of huiskamer? Bekijk de gerelateerde planten!

 • Nederlandse naam:
  Japanse esdoorn
 • Wetenschappelijke naam:
  Acer palmatum
 • Categorie:
  Acer